Hestene har det godt

 

Vi har en kold periode nu her og vi har fået nogle bekymrede henvendelser på hestene. Hestene trives godt i kulde og sne. De har en tyk pels og god huld, så de holder varmen også i de kolde nætter. Det skal være meget koldere, end det er nu, før det begynder at blive koldt for hestene.

Der er stadig masser af græs under sneen som hestene går og spiser af, netop som de ville gøre om sommeren, de skubber bare sneen væk. Vand får de fra vandløbet, hvor de slår hul på isen og får adgang til vandet. Hestene får vitaminer, så de er dækket ind med alt hvad de har brug for.

Så længe hestene udfører deres almindelige adfærd med at spise, hvile, nusse hinanden, gå og løbe, viser det at hestene har det godt og ikke fryser. Hvis hele flokken står stille og kikker ud i luften, er det fordi de tager et kollektivt hvil, de gør de typisk om formiddagen, midt på eftermiddagen og midt om natten.

Hestene har læskur som de kan gå ind i, der ligger hestepære inde i skuret, så de har lært det at kende. Hvis hestene går ude på arealet og græsser er det fordi de har det godt, holder varmen og ikke føler behov for at gå ind i læskuret. De skal nok bruge det, hvis de har behov for det.
Den 9. februar var Hestens Værn forbi og godkendte forholdene med ordene at hestene har god pels, god huld og trives i området. Og læskuret er i orden.
Vi har dog efterfølgende fået flere henvendelser fra folk der ønsker strøelse i læskuret, så det vil vi lægge ind i læskuret en af de kommende dage.

Hvordan man kan se det hvis hestene ikke trives?
Hvis en af hestene fryser, vil I tydeligt kunne se at musklerne ryster, særlig på bagparten og bagbenene. I så fald må I meget gerne ringe til mig.
Hvis der kun er en enkelt hest, der står stille og stirre ud i luften, kan det være en idé at følge op på den en times tid senere og se om den har flyttet sig. Hvis den har flyttet sig, har den blot stået og hvilet, hvis den stadig bare står stille det samme sted, kan der være grund til at undersøge den nærmere og så er I velkomne til at ringe til mig på telefon 28 58 11 00.

Venlig hilsen Stine Tuxen
Dyreholder