Gode råd til gå- eller løbeturen
Kildemateriale: Rådet for Større Færdselssikkerhed samt Sikkertrafik.dk

 
lLøft blikket fra mobilen og se på de andre, der kommer gående eller cyklende.
lTræd ind til siden i god tid, inden andre passerer dig.
lHold dig konsekvent til en bestemt side af fortovet eller stien, så er det lettere for andre at holde afstand.
lHvis I er mange, så gå én og én, når andre skal forbi.
lHvilken side skal du gå i? Når du går på en vej uden fortov eller cykelsti, så skal du gå i venstre side af vejen.  Det er også mest sikkert.
lHvis du går på en cykelsti, eller en sti i naturen, hvor der også kører cyklister, eller der er ikke nogen fast regel om, hvilken side du skal gå i. Men her er det også sikrest at gå i venstre side. For så kan du se dem, der kommer kørende imod dig i god tid og kan nå at træde ind til siden, hvis det er nødvendigt.
lPå stier, hvor der udelukkende er fodgængere, er det bedst at gå i højre side. Det gælder fx stier, hvor cykling er forbudt eller på stier, som helt åbenlyst er uegnet til cyklister.
lHvis stien er midlertidigt ensrettet, eller hvis der er opsat skilte med andre, midlertidige påbud om fx at gå i højre side eller at løb er forbudt, så respektér skiltene.
lNår du cykler på stier i naturen mv. Du skal altid køre i højre side, også på stier ude i naturen. Vis hensyn: Sæt farten ned kør forbi gående i god afstand.
lDu skal give forgængere tid til at vige til side for dig og give dem fornøden plads på vejen.
lHvis det er nødvendigt, så brug ringeklokken for at få fodgængere til at trække til siden, så du kan komme forbi. Men gør det hensynsfuldt og i god tid, så de har tid til at trække ind til siden og ikke bliver unødigt forskrækkede.